De eerste twee delen uit de serie Droompaarden verscheen in het voorjaar van 2013. Dit waren De spetterende show en Het allerliefste veulen.

De spetterende show speelt zich af bij een rondtrekkende paardenshow, met een Spaanse hengst. Emma mag optreden in de show en dat vindt ze heel erg spannend...

Het allerliefste veulen gaat over een shetlanderstoeterij. Daar wonen wel 30 Shetlandpony's van verschillende leeftijden en in allerlei kleuren. Emma wil dolgraag een veulen geboren zien worden, maar of dat lukt?

In het najaar van 2013 verscheen deel drie, Het verdwenen paard. Dit deel gaat over tinkers, de zigeunerpaarden uit Ierland. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Engeland.

In de zomer van 2014 is deel vier verschenen. Het heet: Echte paardenliefde en speelt zich af op een chique dressuurstal. Het is een spannend boek over wraak en bedrog.

In de zomer van 2015 verschijnt deel vijf. In dit deel komt Emma terecht op een filmset! Het boek heet Vertrouwen in je paard en het beeldje waar het hier om gaat is een appaloosa.


In elk deel staat een paardenbeeldje centraal. Door naar het beeldje te kijken, komt Emma (de hoofdpersoon) in een andere wereld terecht. Het is een wereld die precies lijkt op die van ons, maar toch is het niet dezelfde wereld. Tot Emma's grote verbazing is het paard van het beeldje in die andere wereld een echt paard. ††

De serietitel Droompaarden slaat op haar lievelingspaard Espresso (haar droompaard =het ideale paard), maar ook op alle paarden van de beeldjes, die op het moment dat ze hen koopt voor Emma droompaarden zijn. Daarnaast slaat het natuurlijk ook op die andere wereld.

Dat is echter geen droom, maar echt. Eerst denkt Emma natuurlijk dat ze gedroomd heeft, maar ze neemt telkens iets mee uit die andere wereld en de dingen die ze daar geleerd heeft, kan ze hier in praktijk brengen.

Gek genoeg sluit haar avontuur telkens aan bij hetgeen waar ze mee bezig is. Als ze beter wil leren rijden omdat ze zo graag op Espresso wil, komt ze ergens terecht waar ze goed leert rijden, en als ze meer wil leren over veulens, komt ze bij een paardenfokkerij.

De beeldjes die aan het leeslint hangen, zijn speciaal gemaakt voor de serie Droompaarden. Elk deel heeft een ander beeldje, namelijk het beeldje dat Emma koopt.

Het is mijn bedoeling om nog heel veel delen te schrijven! Er volgen nog delen over een Trakehner, een Appaloosa, een IJslander, een Mustang, een Lippizaner, een Dartmoor pony, een New Forest pony en wie weet wat nog meer. Rassen genoeg, en dagdromen doe ik graag...

Droompaarden is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het taalgebruik is eenvoudig en de boeken zijn zijn 122 pagina's dik. Aan het begin van elk hoofdstuk staat een leuke zwart-wit tekening, gemaakt door Ina Hallemans. Zij tekende ook het omslag. De leuke tierlantijnen zijn gemaakt door Agnes Visser.†

Droompaarden zijn te koop bij je boekhandel, internetboekwinkels en speelgoedzaken. De prijs is Ä 12,50.

Vanaf september 2013 is het eerste deel te koop in een letter die makkelijk leesbaar is voor kinderen met dyslexie (zie hieronder). Het isbn van dit boek is: 9 789020 694437. Op de rug van het boek zie je een wit vlakje met daarin een rode letter d (van dyslexie).