Hádvör, oftewel Muis, is grappig, mooi, nieuwsgierig, ondeugend en lief. Ze is de chocoladekleurige pony op de foto.

20160321142128

Ik kende Hádvör al zeven jaar voordat ze van mij werd. Iedereen noemt haar Muis. Ze was van mijn vriendin Yvonne en stond bij mijn paarden in de wei. In het voorjaar van 2021 heb ik mijn merrie Flikka verkocht. Ik had met Yvonne afgesproken dat ik Muis in bruikleen zou nemen.

Wat ik nooit verwacht had, gebeurde... Na een paar maanden vond ik haar ontzettend leuk. Zó leuk dat ik haar misschien wel wilde hebben.

Maar daar moesten Yvonne en ik eerst een tijdje over nadenken… Muis mankeerde van alles. Maar ze werd elke dag vrolijker en fitter, dus ik besloot de stap te wagen. Op 30 december 2021 werd ze van mij!

Waarom ze Muis genoemd wordt? Dat is heel eenvoudig: haar IJslandse naam is niet zo makkelijk uit te spreken. Soms gebruik ik hem toch, omdat ik hem zo mooi vind. Je zegt Haudweur.

Haar eerste eigenaar noemde haar Muis omdat ze een beetje muiskleurig is. Toen ik haar nog niet goed kende, dacht ik dat ze een beetje muizig paard was. Een beetje saai betekent dat. Maar niets is minder waar!

Op de foto hieronder zie je Muis en Flikka in de sneeuw (Muis staat links).