Veel mensen vinden Arabische volbloeds de mooiste paarden die er zijn! Dat kan ik me goed voorstellen, want ik vind ze ook prachtig.

Van mijn veertiende tot mijn zestiende werkte ik op zaterdagen bij een stoeterij waar ze Spaanse Arabieren fokten. De paarden waren niet alleen heel erg mooi maar ook ontzettend lief, ook de hengsten. In die tijd wist ik alles over de stambomen van Arabische paarden en de verschillende lijnen.

Er zijn grote verschilen tussen Arabische volbloeds die gefokt zijn in Egypte en Arabische volbloeds uit bijvoorbeeld Polen. De laatsten zijn groter en steviger gebouwd.

Arabieren werden en worden gebruikt om allerlei rassen te 'verbeteren': dat wil zeggen dat ze sneller, mooier en eleganter worden. In Nederland worden paarden en pony's met Arabisch bloed opgenomen in het NRPS: het Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek.

Nog steeds heb ik een zwak voor Arabieren. Het is dan ook geen toeval dat Emma's lievelingspaard een driekwart Arabier is! En in dit boek is haar 'droompaard' een volbloed arabier.

Ina Hallemans, de illustratrice van  Droompaarden heeft een Arabische Volbloedmerrie. Ze heet Habibti en je ziet haar op de foto's op deze pagina. Tegenwoordig zijn de meeste Arabieren schimmels, maar Habibti is donkerbruin. 

El Azim, de vader van Espresso bestond echt! Hij was een schitterende zwarte Arabische hengst die heel veel prijzen in Endurance gewonnen heeft.