Fotowedstrijd

We wisten al snel hoe de voorkant eruit moest zien: een zwart wit foto van een meisje van een jaar of twaalf met een IJslander. Op het omslag zou in felgekleurde letters de titel komen en mijn naam.

We hebben gezocht naar een mooie foto, maar konden niks vinden. De IJslandse fotografe Gigja Einarsdottir had prachtige foto’s die leken op wat we wilden, maar het meisje op de foto was veel te oud.

Toen kwam Mariska Budding van Kluitman op het idee om een fotowedstrijd te organiseren. Dat vond ik meteen een geweldig plan! Ik zette oproepen op IJslandersites en op facebook. Al gauw stroomden de inzendingen binnen.

In totaal hebben we meer dan 100 foto’s gehad. Er waren schitterende foto’s bij die we helaas niet konden gebruiken omdat bijvoorbeeld het meisje te oud of te jong was, er geen ruimte was voor een titel, of omdat ze niet mooi waren in zwart wit.

 

Het was moeilijk om uit zoveel inzendingen een winnaar te kiezen. Uiteindelijk kozen we voor de foto van Zoe Wille. Het is een foto waar je helemaal blij van wordt!

Een leuke bijkomstigheid is dat Zoe pas zestien is en zelf ook een IJslander heeft. Haar paard heet Kraftur van de Waaldijk en heeft dezelfde kleur als Randalin.

Op de foto kun je dat echter niet zien, daar lijkt hij veel donkerder! Het meisje is Britt van Coezand.

De foto op de achtergrond van deze site is gemaakt in het westen van IJsland, op het schiereiland Snaefellsnes (dat is een echte tongbreker...).

Achter ons was de zee, voor ons de bergen. Op de rotsen lag een groepje zeehonden. Dat was heel erg leuk! Ik had nog nooit wilde zeehonden van zo dichtbij gezien.

 

Hieronder zie je twee foto's die ik ook heel mooi vond:

 

 

Omslagfoto Shanna   Omslagfoto Martine
Foto: Shanna Jongkind   Foto: Martine van Essen