In het boek zoekt Emma een hele tijd naar een dressuurpaard, maar ik hoefde niet lang erover na te denken welk ras het zou worden. Vanaf het begin stond voor mij vast dat het een Trakehner moest zijn.

Ik houd eerlijk gezegd niet echt van warmbloeds, behalve als ze erg lijken op volbloeds. Ik houd van sierlijke, edele paarden met snelle reacties. Vurige ogen, expressieve hoofden, lange benen en een dunne vacht. Paarden als Diva, kortom. Trakehners dus!

Gribaldi1

Op deze foto zie je Gribaldi, een Trakehner hengst die in Nederland leefde. Hij is de vader van veel schitterende paarden, waaronder Totilas. Deze hengst werd bereden door Edward Gal en was heel succesvol in dressuur.

Trakehners komen oorspronkelijk uit een streek die nu in Oost-Duitsland ligt. De daar levende paarden werden veredeld met Engelse en Arabische volbloeds om ze sneller en rijtypischer te maken. Dat is uitstekend gelukt! Trakehners zijn waarschijnlijk de mooiste warmbloeds die er zijn.

De meeste Trakehners zijn donker van kleur, dus bruin, zwart of zwartbruin, maar er zijn ook veel schimmels. Dat is een gevolg van het grote aandeel Arabisch volbloed in het ras. Daar komen immers veel schimmels voor.

De schitterende schimmel op de foto hieronder is Puschkin, een hengst met een heel groot aandeel Arabisch volbloed.

Trakehners worden gebruikt voor de 'normale' takken van paardensport: dressuur, springen en eventing. Ze worden inmiddels over de hele wereld gefokt. De beste Trakehners vind je nog steeds in Duitsland.

Op de foto hieronder zie je de beeldjes die gemaakt zijn voor Echte paardenliefde. Je kunt hier goed zien dat Diva een langbenige schoonheid is...