De tekeningen in de eerste druk van dit boek zijn gemaakt door Dorith Graef. Zij is net zo gek op paarden als jij en ik!

Ik kwam Dorith op het spoor via internet (www.keigraef.nl). Toen ik haar tekeningen zag, wist ik meteen dat ze perfect was voor het boek over Lottie. Al haar tekeningen hebben iets grappigs en vrolijks.

Dorith was heel erg blij dat ik haar vroeg om de tekeningen bij Help ik ben een pony! te maken. Ze vertelde me dat ze er van droomde om nog een keer een kinderboek te illustreren, dus ze zei meteen ja.

Gelukkig waren ze bij uitgeverij Kluitman ook enthousiast. Dorith ging snel aan het werk met de eerste schetsen voor het omslag. Dat moet namelijk altijd als eerste klaar zijn.

Eerst vond ik het jammer dat de tekeningen binnenin zwart-wit zijn, maar inmiddels vind ik het helemaal niet meer erg. Dorith weet namelijk van elke zwart wit tekening iets heel bijzonders te maken. Ik mis de kleuren dan ook totaal niet.

Alle personages zien er ongeveer zo uit als ik had gedacht. Of net ietsje anders. Leuker! Mijn favorieten zijn Henk en Wilma. Maar ook Lottie vind ik erg schattig en leuk, of ze nou een meisje of een pony is!

Een van de leuke dingen van de tekeningen vind ik dat Dorith zulke grappige details tekent. Kijk maar eens naar de slofjes van Martha en de sokken van Bennie. En niet te vergeten de sweater van Bennie met een stofzuiger erop… Ook de pen in zijn borstzakje vind ik erg komisch.

 

Dorith Graef biofoto kDorith Graef (1988) tekent, droomt, leest en schrijft al over paarden sinds ze vanuit de kinderwagen voor het eerst een Belgisch trekpaard zag. In paardenblad Bit schrijft ze columns over haar belevenissen op de manege en haar verzorgpony. Tussen de paardendingen door werkt Dorith als redacteur voor een vrolijk weekblad en leest ze graag enge boeken. Foto: Wouter Dijkman