Als Iris nachtmerries blijft houden over Erik en nergens meer alleen naar toe durft, stelt haar moeder voor dat ze naar een psycholoog gaat. Iris heeft daar helemaal geen zin in: ze is toch niet gek of zo!

Toch gaat ze ernaar toe. Paulien blijkt een heel aardige en verstandige vrouw te zijn die haar helpt met het verwerken van alles wat er gebeurd is. Bovendien is ze helemaal niet saai en duf: ze heeft een stoer kapsel, ze heeft een tatoeage, ze rookt en ze rijdt op een motor.

Ik vond het leuk om de gesprekken te beschrijven tussen Paulien en Iris. Daardoor kon ik wat achergrondinformatie geven over misbruik en Iris geruststellen. Ook vond ik het leuk om dieper in te gaan op alle verwarrende gedachten en gevoelens van Iris.

Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor
is een prachtig verhaal over verraad en vertrouwen.
image
de hoofdpersoon

Iris

Iris is een leuk kind in een nare situatie. Ik vind het heel knap van haar dat ze ondanks haar angst voor Erik toch Binkie blijft verzorgen.
Lees meer
image
haar pony

Binkie

Binkie is een Welsh A pony. Een prachtige, grappige pony met een roze neus en donkere kraalogen.
lees meer
image
de eigenaar van Binkie

Erik

Erik is zonder twijfel de slechterik in het verhaal. Toch is hij niet alleen slecht: vroeger was hij aardig.
Lees meer
image
haar zus

Alex

Ieder meisje verdient een zus als Alex. En als ze geen zus heeft dan een tante, of een buurvrouw, of een vriendin.
Lees meer
image
haar vader

Jeroen

Jeroen is de vader van Iris en Alex. Het moet afschuwelijk zijn om te ontdekken dat je beste vriend je dochter lastigvalt.
Lees meer
image
haar vriendje

Daan

Daan is een hele leuke jongen die bij de ouders van Iris in het restaurant komt werken. Hij heeft de mooiste groenbruine ogen van de hele wereld en prachtige donkere krullen.
Lees meer