Leren lezen - AVI boekjes - voor de beginnende lezers

Toen mijn redacteur bij Kluitman me vroeg of ik een AVI boekje wilde schrijven, moest ik daar even over nadenken. Dat was iets heel anders dan ik gewend was! Maar na een paar dagen begon het te borrelen en vanaf toen was er geen houden meer aan.

Ik vind het heerlijk om te spelen met taal en om met zo eenvoudig mogelijke woorden een verhaal te vertellen dat grappig, spannend en verrassend is. Het was veel en veel leuker dan ik ooit gedacht had!

Toen ik Jip de mus afhad, begon ik dan ook al snel aan een volgend deel, Boe! Daarna kwamen Visje het visje , Piep de roek, Tok Tok gaat op stap en Dat kussen is van mij!.

Wat deze boekjes extra leuk maakt, zijn de tekeningen. Uitgeverij Kluitman heeft voor alle boekjes fantastische illustratoren gezocht die de tekst ondersteunen, aanvullen en nog aantrekkelijker maken.

Het schrijven van zo'n boekje is al een feest, maar als ik dan voor het eerst de tekeningen zie, kan mijn dag niet meer stuk!

Jip de mus, Boe! Tok Tok gaat op stapVisje het visje en Dat kussen is van mij! zijn allemaal geschreven op AVI E3 niveau. Dit betekent dat de meeste kinderen aan het einde van groep 3 dit boekje kunnen lezen.

Maar ook als je al wat ouder bent zijn het leuke boekjes. Ik hoop dat ook volwassenen die Nederlands leren er plezier van hebben!

Piep de roek is mijn eerste boekje op AVI 3 niveau, oftewel voor kinderen halverwege groep 3. Het schrijven van dit boekje was een hele uitdaging! Er zijn namelijk nog veel meer regels dan bij een AVI E3 boekje. Maar het is goed gelukt!

Dit schrijft Jolien Dalenberg van 'Alles over boeken en schrijvers' over Boe!:

Gertrud Jetten – Boe! is een uitstekend kinderboek

Als ik nog moest leren lezen, was ik beslist in mijn sas geweest met dit boek. Enorm knap hoe Gertrud Jetten voor zowel heel jonge als ook oudere kinderen weet te schrijven.
Boeken om blij van te worden! Levendig, vol humor, beetje spanning, grappige karakters en altijd met respect voor dieren. Iets wat kinderen naar mijn idee niet vaak genoeg mee kunnen krijgen!

Gertrud Jetten – Boe! is gewaardeerd met ++++ (uitstekend).