Jeroen is de vader van Iris. Ik had erg met hem te doen. Het moet afschuwelijk zijn om te ontdekken dat je beste vriend je dochter lastigvalt. En niet alleen dat: daarna ontkent Erik het ook nog en zegt hij dat Iris te veel fantasie heeft.

Nóg afschuwelijker is het als je erachter komt dat je je dochter niet geloofd hebt en je beste vriend wel. Die beste vriend die je beste vriend niet meer is. Ik denk niet dat je dan nog kunt slapen, zo rot voel je je.

Gelukkig is Jeroen een aardige man en een lieve vader. Als hij ontdekt wat er echt gebeurd is, heeft hij verschrikkelijk spijt en helpt hij Iris waar hij maar kan. Hij neemt haar mee naar Friesland om Binkie op te zoeken en brengt haar naar de manege als ze zelf niet meer durft te fietsen.

Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor
is een prachtig verhaal over verraad en vertrouwen.
image
de hoofdpersoon

Iris

Iris is een leuk kind in een nare situatie. Ik vind het heel knap van haar dat ze ondanks haar angst voor Erik toch Binkie blijft verzorgen.
Lees meer
image
haar pony

Binkie

Binkie is een Welsh A pony. Een prachtige, grappige pony met een roze neus en donkere kraalogen.
lees meer
image
de eigenaar van Binkie

Erik

Erik is zonder twijfel de slechterik in het verhaal. Toch is hij niet alleen slecht: vroeger was hij aardig.
Lees meer
image
haar zus

Alex

Ieder meisje verdient een zus als Alex. En als ze geen zus heeft dan een tante, of een buurvrouw, of een vriendin.
Lees meer
image
haar vader

Jeroen

Jeroen is de vader van Iris en Alex. Het moet afschuwelijk zijn om te ontdekken dat je beste vriend je dochter lastigvalt.
Lees meer
image
haar vriendje

Daan

Daan is een hele leuke jongen die bij de ouders van Iris in het restaurant komt werken. Hij heeft de mooiste groenbruine ogen van de hele wereld en prachtige donkere krullen.
Lees meer