Iris is een leuk kind in een nare situatie. Ik vind het heel knap van haar dat ze ondanks haar angst voor Erik toch Binkie blijft verzorgen. Omdat ze nou eenmaal dol op Binkie is. Maar ook omdat ze hem niet in de steek wil laten.

Iris is vrolijk, grappig, trouw, lief en dapper. Ze kan heel goed voor zichzelf opkomen, behalve bij Erik. Want als ze dat doet, doet Erik Binkie weg. Ook is ze bang voor zijn woede-uitbarstingen en omdat hij zo groot en sterk is voelt ze zich klein en kwetsbaar.

Ik had vaak erg met Iris te doen. Ik kon me heel goed voorstellen hoe bang ze was en hoe alleen ze zich voelde. Gelukkig had ze Lara, haar beste vriendin. En Alex natuurlijk!

Bij het schrijven van Hoe ik mijn opa vond en alles anders werd, heb ik twee jaar getwijfeld over de naam van de hoofdpersoon. Anderhalf jaar heeft ze Iris geheten, maar dat klopte niet. Bij het schrijven van dit boek wist ik meteen dat de hoofdpersoon Iris zou heten en dat is niet veranderd.

Een iris is een prachtige bloem. Het meisje Iris deed me denken aan een beschadigde bloemknop, dus daarom vond ik deze naam heel passend. Maar ook beschadigde bloemknoppen kunnen gaan bloeien en hele mooie bloemen worden! Net zoals Iris.

Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor
is een prachtig verhaal over verraad en vertrouwen.
image
de hoofdpersoon

Iris

Iris is een leuk kind in een nare situatie. Ik vind het heel knap van haar dat ze ondanks haar angst voor Erik toch Binkie blijft verzorgen.
Lees meer
image
haar pony

Binkie

Binkie is een Welsh A pony. Een prachtige, grappige pony met een roze neus en donkere kraalogen.
lees meer
image
de eigenaar van Binkie

Erik

Erik is zonder twijfel de slechterik in het verhaal. Toch is hij niet alleen slecht: vroeger was hij aardig.
Lees meer
image
haar zus

Alex

Ieder meisje verdient een zus als Alex. En als ze geen zus heeft dan een tante, of een buurvrouw, of een vriendin.
Lees meer
image
haar vader

Jeroen

Jeroen is de vader van Iris en Alex. Het moet afschuwelijk zijn om te ontdekken dat je beste vriend je dochter lastigvalt.
Lees meer
image
haar vriendje

Daan

Daan is een hele leuke jongen die bij de ouders van Iris in het restaurant komt werken. Hij heeft de mooiste groenbruine ogen van de hele wereld en prachtige donkere krullen.
Lees meer